Jahaća sala

Vrijeme za čitanje: 1 minuta
Jahaća sala

Interpretacijsko-edukacijski centar Sinjska alka kreativno je osmišljen u sklopu opširnoga projekta Sinj u sridu. Posjetiteljima će omogućiti da tijekom cijele godine dožive Sinjsku alku na neposredan način kroz bogati program interpretacije kulturne baštine.

Ukupna tlocrtno razvijena površina je cca 2500 m2 na čestici od cca 10 000 m2. U prizemnom dijelu predviđena je dvorana za jahanje za održavanje programa s povišenim prostorom za galerije za gledatelje, café-bar, suvenirnica i trgovina te polivalentna dvorana za edukaciju, prezentaciju i konferencije, interpretacijsko-edukacijske, sportsko-rekreacijske i rekreativno-terapijske sadržaje te natjecanja.

Posjetiteljima će se nuditi iznimno bogati sadržaji kroz 5 razvijenih prezentacijsko-interpretacijskih programa Sinjske alke: pokazno-prezentacijski program Sinjska alka, živa simulacija alkarskog natjecanja, organizacija dječje alke, alkarska škola, posjet Alkarskoj ergeli, tematska škola jahanja te tematsko terapijsko jahanje. Osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti omogućit će se sudjelovanje u aktivnostima, osobito terapijskom jahanju kroz novu perspektivu i specifičnosti Sinjske alke, putem kreativnih radionica, posjeta ergeli i slično.

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?