S.A.R.S. Festival

Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
S.A.R.S. Festival

Sinjski Amaterski Rock Susret (S.A.R.S.) je festival alternativne kulture koji udruga S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret) u Sinju organizira svake godine krajem srpnja, a traje već više od deset godina. Sve je započelo 2003.g. s ciljem promoviranja amaterskih rock sastava s područja cijele Hrvatske, ali s godinama su na festival počela dolaziti poznata imena iz Hrvatske i inozemstva.

Dolaskom poznatijih glazbenih sastava porastao je i interes publike koja dolazi ne samo iz gradova i mjesta koji su blizu Sinju, kao što su Imotski, Split i Knin, nego i iz drugih, udaljenijih gradova i mjesta. Do sada su na S.A.R.S.-u i drugim glazbenim događajima u organizaciji udruge S.K.U.P. nastupali između ostaloga: Let 3, Dubioza kolektiv, Djecaci, Gužva u 16-tercu, Massimo Savić, T.B.F., Gustafi, Raising Dream, Cold Snap, Father i mnogi drugi izvođači.

Uz glazbeni dio, udruga organizira i popratne sadržaje kao što su: performansi, književne večeri, projekcije filmova te razne akcije i radionice. Cilj samog festivala je, osim promocije amaterskih glazbenih sastava i omogućavanja publici da u Sinju čuje poznate izvođače, promocija grada Sinja kao kulturne i tolerantne sredine.

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?