Paintball

Vrijeme za čitanje: 1 minuta
Paintball

Paintball je igra u kojoj se sudionici natječu u timu ili samostalno s ciljem izbacivanja jednog ili više protivnika, gađajući i označujući ih kuglicama koje sadrže boju iz paintball markera. Pobjednik je ona strana ili igrač koji prvi postigne cilj ili posljednji ostane u igri. Paintball se može igrati na vanjskim površinama i unutar objekata koji se nazivaju paintball terenima ili poljima.

U zadnjih 20 godina paintball je postao jedan od najzanimljivijih ekstremnih sportova koji se igraju u prirodnom okruženju i to u 110 zemalja u svijetu. Procjenjuje se da paintball u svijetu aktivno igra preko 15 milijuna ljudi. Paintball je prvi put održana u SAD-u 1981. godine.

Igra je bazirana na adrenalinu i zabavi među igračima. Iako nisu izrađene nikakve opsežnije studije pretpostavlja se kako je igra korisna za poboljšanje kondicije budući da uključuje stalan pokret. Također, uči sudionike timskom radu, gradi im samopouzdanje i razvija samoinicijativu kod pojedinaca. Za ključ uspjeha u igri je najviše bitna inteligencija i timski rad. Snaga je samo dijelom bitna, uz dobro taktiziranje i odlučnost momčadi.

Udruga za pustolovni turizam 'Carpe Diem'

+385 (0)97 698 2074

adventurezagora.com

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?