Biciklijada "Do izvora Cetine"

Vrijeme za čitanje: 1 minuta
Biciklijada "Do izvora Cetine"

Biciklistički klub Vlaji Sinj na radost svih ljubitelja ovog popularnog sporta svake godine u lipnju organizira cjelodnevnu biciklijadu „Do izvora Cetine“. Dužina rute je cca 85 km u oba pravca. Iako nema ekstremnih uspona, staza zbog svoje dužine zahtijeva solidnu tjelesnu kondiciju. Svaki napor je itekako nagrađen prekrasnim vidicima: biciklijada prolazi preko Balečkog mosta i uz Peručko jezero u kojem se, kraj Dabra, čak moguće i okupati.

Svim sudionicima osigurana je okrepa na Vučipolju te po dolasku na cilj, izvor Cetine, i ručak (grah s kobasicama). Na izvoru je u planu odmor i druženje te obilazak starohrvatske crkve Sv. Spasa, nakon čega slijedi povratak u Sinj.

Za vrijeme vožnje po državnoj cesti osigurana je policijska pratnja, kao i prateće sigurnosno vozilo ukoliko netko bude onemogućen nastaviti vožnju zbog kvara i slično. Biciklijada nije natjecateljskog karaktera, sudjelovati mogu svi punoljetni biciklisti, a sudionicima se preporuča korištenje biciklističke kacige.

Osim biciklista iz Sinja i okolice, očekuju se i brojni gosti iz Splita, Livna, Bihaća i drugih gradova, što zajedno s ljepotom staze i prirode jamči nezaboravnu avanturu.

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?