Turistička zajednica grada Sinja dobitnik je međunarodne kulturno turističke nagrade Plautilla

22.10.2021.
Turistička zajednica grada Sinja dobitnik je međunarodne kulturno turističke nagrade Plautilla

Turistička zajednica grada Sinja dobitnik je međunarodne kulturno turističke nagrade Plautilla. Riječ je o nagradi za kulturno turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom interpretacijom kulturno povijesne baštine - Plaketa sa zlatnim znakom u kategoriji Najbolji kulturno turistički proizvod - za predstavu 'Opsada Sinja 1715.'

U sklopu 7. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, hotela President Solin i grada Solina, održanog od 19. do 22. listopada 2021. u hotelu President u Solinu., pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, Turističke zajednica Splitsko dalmatinske županije, Županije Splitsko dalmatinske, Hrvatske udruge povijesnih gradova, Javne ustanove u kulturi Zvonimir, Turističke zajednice grada Splita, Muzeja grada Splita, Arheološkog muzeja u Splitu te Općine Klis, dodjeljena je nagrada Turističkoj zajednici grada Sinja u kategoriji Najbolji kulturni turistički proizvod.

Ovaj kongres, pod geslom 'Meet, share and build', usmjeren je prema ključnim nositeljima upravljanja povijesnim gradovima, od jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica, predstavnika kulturnih institucija do turističkih agencija te obrazovnih ustanova. Program kongresa sastoji se od predavanja i panel diskusije, s naglaskom na susrete, razmjenu iskustava te razvoj novih turističkih proizvoda u povijesnim gradovima Hrvatske i inozemstva. Stoga smo iznimno počašćeni činjenicom da je između brojnih institucija i drugih kandidiranih, Turistička zajednica grada Sinja s predstavom 'Opsada Sinja 1715.', dobitnik u kategoriji Najbolji kulturno turistički proizvod.

Sinj je dobitnik međunarodne kulturno turističke nagrade Plautilla

Valja istaknuti kako je Turistička zajednica grada Sinja 2018. bila dobitnik Plakete s brončanim znakom u kategoriji Najbolji kulturno turistički proizvod za edukativnu radionicu Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja. Zahvaljujemo se kolegama iz Solina kao i organizacijskom odboru koji je prepoznao i nagradio naš rad.

Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli kontinuitetu predstave 'Opsada Sinja 1715.', a nagradu posvećujemo našim braniteljima, kojima je uostalom predstava nadahnuta i posvećena.

Nagradu je na svečanoj dodjeli preuzeo g. Miro Bulj, predsjednik Turističke zajednice grada Sinja.

Video sadržaj

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?