Izložba 'Anđeli' splitskoga fotografa Ive Pervana

16.12.2021.

Plakat za izložbu 'Anđeli' splitskoga fotografa Ive Pervana

Jer anđelima svojim zapovjedi
da te čuvaju na svim putima tvojim.
(Ps 91,11)

U čarobnom vremenu slatkog iščekivanja Božića, u Galeriji Sikirica priprema se iznimna izložba fotografija: Anđeli splitskoga fotografa Ive Pervana. Ovog Adventa u Sinju doista ćemo uživati u prekrasnim svjetlopisima ovih nadnaravnih bića. Prema riječima autora: „Fotografija je univerzalni jezik naše planete“, Pervanovi anđeli doista će nam progovoriti anđeoskim jezikom božanskih glasnika i u ovo predblagdansko vrijeme donijeti toliko željeni mir koji će nam, nošen njihovim laganim krilima, lako dolepršati s nebesa.

Skulpture i slike anđela prikazane na ovim fotografijama u različitim su materijalima i tehnikama izrade te iz različitih stilskih razdoblja. Vidjet ćemo prikaze anđela iz hrvatskih i europskih katedrala, poznatog Chagallovog anđela, anđele hrvatskog slikara Ivana Rangera te najstarijega, onog iz crkve sv. Sofije iz vremena prije crkvenoga raskola. Izložba Anđeli ostvarena je u organizaciji udruge Prokultura iz Splita, Turističke zajednice grada Sinja i Grada Sinja uz suradnju s KUS-om i Galerijom Sikirica. Otvorenje je 17. prosinca u 18 sati, a možete je posjetiti sve do 31. siječnja 2022. Večer će svojim magičnim glazbenim notama upotpuniti i naši glazbenici Mislav Norac i Mirna Alfirević.

Ivo Pervan rođen je 1947. u Splitu. Fotografijom se počinje baviti već u srednjoj školi, a nakon diplome nastavlja raditi kao samostalni fotograf. Od 90-ih godina surađuje s turističkim agencijama i zajednicama te zahvaljujući svom iznimnom talentu Hrvatskoj donosi niz međunarodnih nagrada za plakate s njegovim fotografijama. Neumorno radi na očuvanju i promicanju hrvatske kulturne baštine i povijesti.

Izložba će se odvijati sukladno preporukama Stožera civilne zaštite i važećim mjerama HZJZ.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?