Održana manifestacija 'Doručak na otvorenom za uskrsni ponedjeljak'

19.04.2022.
Održana manifestacija 'Doručak na otvorenom za uskrsni ponedjeljak'

Jučer, 18. travnja, na Uskrsni ponedjeljak, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja te uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, nakon dvogodišnje stanke, po četvrti put u našem gradu održana je manifestacija Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak.

Događanje je upriličeno u svrhu prezentacije tradicijskih uskrsnih jela i običaja. Cilj nam je u ovo vrijeme predsezone omogućiti svim gostima uvid u našu bogatu tradiciju pripreme uskrsnih jela i prigodnih običaja, te im tako približiti destinaciju koju posjećuju.

Nakon pozdravnih govora Mira Bulja, gradonačelnika grada Sinja i Monike Vrgoč, direktorice Turističke zajednice grada Sinja, blagdanski stol blagoslovio je fra Perica Maslać, župnik Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Svi posjetitelji mogli su uživati u bogato pripremljenom blagdanskom stolu sastavljenom od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, kruha ispod peke, sirnica, uštipaka i ostalih prigodnih slastica. U zabavnom dijelu programa nastupile su Sinjske mažoretkinje s novo pripremljenom i nagrađenom koreografijom, zatim su uslijedili nastupi Mješovitog zbor grada Sinja, sinjskih glazbenika Mirne Alfirević i Mislava Norca.

Članovi Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Cetina te udruga Sinjski ferali i Stari zanati brinuli su se za reprezentativan izgled blagdanskog stola. Najmlađi posjetitelji mogli su i ove godine uživati u Uskrsnoj čaroliji koju su za njih i ove godine pripremili članovi udruge Sinjski ferali.

Zahvaljujemo se gospođama Branki Marinović i Vesni Bader koje su nam pomogle s dekoracijama, zatim vjernom sponzoru najvećoj peradarskoj farmi Mostina d.o.o. iz Obrovca Sinjskog, a posebno hvala Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, Mješovitom zboru grada Sinja, djelatnicima KUS-a, KUD-u Cetina, Udruzi za očuvanje baštine cetinskog kraja i Sinjskim mažoretkinjama.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?