Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja 'Upoznaj svoju zemlju' – Sinj 2023.

16.01.2023.
Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja 'Upoznaj svoju zemlju' – Sinj 2023. Monika Vrgoč

U nedjelju 15. siječnja, u sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju", u organizaciji Zajednice društva turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja "Osinium" i Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, organizirala je besplatan obilazak sinjskih znamenitosti.

Ovom prigodom, brojni zainteresirani građani Sinja i Cetinske krajine, kao i posjetitelji iz Kaštela, Zadra, Splita i Solina, te učenici 3. i 5. razreda s učiteljicama iz OŠ Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog-Hana, obišli su 14 postaja Križnog puta i tvrđavu Grad, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, Zbirke Franjevačkog samostana (četvrti muzejski postav po važnosti i osnutku na području Republike Hrvatske), a sve uz stručna vodstva Ivana Vulete, turističkog vodiča i fra Mirka Marića, voditelja Zbirki franjevačkog samostana.

Oni su omogućili da saznamo nešto više o viteškom gradu Sinju, istaknutim osobama koje su utjecale na njegov razvoj, brojnim javnim skulpturama, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji - prvoj gimnaziji u južnoj Hrvatskoj s hrvatskim nastavnim jezikom, tvrđavi Grad, crkvi Gospe Sinjske - najvećem južnohrvatskom marijanskom svetištu u kojem se nalazi Slika Čudotvorne Gospe Sinjske, zavjetnoj crkvi na tvrđavi Grad, čudesnoj pobjedi nad Osmanlijama 1715. te značaju Sinjske Alke, viteške igre pod zaštitom #UNESCO-a, ali i o delmatskom plemenu Osiniata i životu u antičko vrijeme u našem zavičaju.

Svi sudionici ove akcije za uspomenu su dobili kalendar Grada Sinja za 2023. godinu s motivima grada koje su zabilježili polaznici fotoradionice Svijet u bojama 2022. kao i lokalni specijalitet, sinjski uštipak koji je za njih pripremio OPG Barba Edo Crljen.

Upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje priča.

Upoznaj svoju zemlju!

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?