Dani Alke i Velike Gospe 2023.

30.06.2023.
Dani Alke i Velike Gospe 2023. Foto Žižić

Grad pod Kamičkom nestrpljivo iščekuje ljetne mjesece, živahnu vrevu i brojna zanimljiva događanja.

Nadaleko poznati sinjski šušur u dugim srpanjskim i kolovoškim danima donosi sve sadržajniji program, a osim žarko iščekivane svježine, noću se bajkovito pretvara u čarobnu pozornicu pod vedrim nebom.

Dane će otvoriti drugi Kongres duhovne baštine marijanskih svetišta (7. – 9. srpnja) koji će se odvijati u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske i u Alkarskim dvorima te veličanstvenim nastupom FA Kralj Tomislav – Auckland (Novi Zeland) KIA ORA Hrvatska. Niz raznolikih glazbenih manifestacija započinje Ljetna glazbena škola (10. – 22. srpnja), a nastavljaju: Nebesa Fest (15. srpnja), S.A.R.S. festival (21. – 22. srpnja), koncert Acoustic Project (23. srpnja), Klape Gospi Sinjskoj (3. kolovoza), Kamičak etno festival (12. kolovoza) i Glazbene večeri na utvrdi Kamičak uz koncert grupe Chui  (19. kolovoza).

Glazbene večeri na utvrdi Kamičak

Glazbene večeri na utvrdi Kamičak

Nikola Belančić

Alkarske svečanosti

Alkarske svečanosti

Foto Žižić

Blagdan Velike Gospe

Blagdan Velike Gospe

Ivan Alebić

Alkarske svečanosti ove godine održavaju se 4., 5. i 6. kolovoza, a proslava blagdana Velike Gospe i Dan grada Sinja 15. kolovoza. 4. i 5. kolovoza rezervirani su, osim za Baru i Čoju, i za tradicionalni Sinjski sajam sela s nastupima brojnih kulturno umjetničkih društava iz Đakova, Međimurja, Otočca, BIH, Sjeverne Makedonije te koncertima grupa Ljuta kuća i Gustafi 

Predstava Opsada Sinja 1715.

Predstava 'Opsada Sinja 1715.'

Sinjani i njihovi gosti uživat će u predstavi Kneginja Margareta (29. srpnja), kao i u spektakularnoj Opsadi Sinja 1715. (10. kolovoza). U sklopu Dana antike na nogometnom terenu snage će se odmjeriti utakmicom Delmata i Rimljana (30. srpnja). Najdugovječnija dječja alka, ona Vučkovića, održat će se od 18. do 20. kolovoza.

Vučkovića dječja alka

Vučkovića dječja alka

Svakako su za istaknuti i dvije izložbe u Muzeju Cetinske krajine – Sinj koje se ne smiju propustiti: izložba Vrlić (od 22. srpnja) te izložba Ivan Meštrović (od 2. kolovoza).

Dođite u alkarski grad i saznajte zašto Sinj s pravom nosi titulu destinacije koja osvaja srca svih posjetitelja. Prođirajte slikovitim ulicama i zaronite u lokalnu kulturu. Uživajte u tradicionalnoj gastronomiji koja će oduševiti vaše nepce, a ljubazni domaćini rado će vam predstaviti svoje najbolje specijalitete. Svakim korakom ćete osjetiti autentičnu atmosferu i toplinu koju Sinjani s ljubavlju dijele s gostima. Opipajte puls povijesti, tradicije i gostoljubivosti koji će vas obgrliti na svakom koraku.

Vidimo se u Sinju!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?