Glazbene večeri na tvrđavi Kamičak uz rock sastav Chui i Dinka Šarića

17.08.2023.
Glazbene večeri na tvrđavi Kamičak uz rock sastav Chui i Dinka Šarića Željko Zrnčić

Glazba nadahnjuje cijeli svijet, opskrbljuje dušu krilima, potiče let mašte; glazba daje život i zabavu svemu što postoji ... Može se nazvati utjelovljenjem svega lijepog i svega što je uzvišeno -Platon

Glazba pokazuje čovjeku one mogućnosti veličine koje su mu u duši -Emerson Ralph Waldo

Veličina umjetnosti najjasnije se očituje u glazbi. -Johann Wolfgang Goethe Glazba je posrednik između života uma i života osjećaja. -Ludwig van Beethoven Što će nam poručiti ove subote s tvrđave Kamičak ... na Vama je doći i uživati u vrhunskoj glazbi !

Glazbene večeri na tvrđavi Kamičak uz rock sastav Chui i Dinka Šarića

Kamičak, tvrđavica deminutivnog imena, ali beskrajnog potencijala, jedinstvena pozornica u srcu Grada. Prije više od tri stoljeća sagrađen, neveliki bastion zvjezdolika tlocrta bijaše tada promatračnica s kulom i satom, još i danas u potpunosti funkcionalnim. Zvono, izliveno u jednoj od najpoznatijih ljevaonica Colbachini u pokrajini Veneto u Italiji, nepogrešivo kazuje vrijeme usprkos stoljećima.

Autentična pozornica pod vedrim nebom idealna je kulisa za koncerte koje vrlo uspješno niz godina organizira sinjska Turistička zajednica. Pomalo zanemareni žanrovi tradicijske, klasične i jazz glazbe u alkarskom gradu iznimno su dobro prihvaćeni.

Na Kamičku su dosad nastupili Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Renar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“, jedinstveni samoborski udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, etno glazbenica Dunja Knebl sa sastavom Kololira i etno sastav Veja, Nocturnal4 i Ratko Zjača, ZZ Quartet, trio Ex Ponto, trio Ventus, Željko Brodarić - Jappa, quartet Papandopulo, trio Sudar Percussion i Black Coffe. Svi su nastupi izazvali pravo oduševljenje, a ambijent stare tvrđave pod zvijezdama pokazao se, baš sinjski, kao pogodak u sridu.

Ove godine očekuje nas izvanredan program: 19. kolovoza 2023. s početkom u 21:30 sati kada će se Sinjanima i gostima predstavit će fantastični rock sastav Chui i naš sugrađanin Dinko Šarić, koji će vas ponijeti svojim glazbenim izvedbama, a da vrhunska glazba i jedinstven ambijent ne bude jedino na tvrđavi Kamičak pripremili smo i dodatna iznenađenja.

Glazbene večeri se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije i Grada Sinja!

Ulaz je besplatan i veselimo se Vašem dolasku!

Video sadržaj

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?