Dani Alke i Velike Gospe 2022.

07.07.2022.
Dani Alke i Velike Gospe 2022.

Stigao je srpanj: već se u zraku sluti vreva i šušur živahnoga ljeta u Sinju. Krovna manifestacija Dani Alke i Velike Gospe i ove godine iznjedrila je mnoštvo događanja kojima će uvijek gostoljubivi Sinjani obradovati svoje goste. Uz neizostavne 307. alkarske svečanosti i proslavu blagdana Velike Gospe, domaći i furešti uživat će u koncertima, izložbama, sportskim i humanitarnim aktivnostima, kazališnim predstavama, predstavljanjima knjiga i raznim drugim priredbama. Cijeli grad pod Kamičkom postaje otvorena pozornica gdje će se pronaći ponešto za svačiji ukus.

Izdvojimo samo neke! Omiljena Gradska glazba, bez koje nijedno slavlje nije potpuno, slavi 160 godina postojanja. Osim koncerta, bit će otvorena i prateća izložba.

Raznolike note poletjet će u sinjsku noć – nekoliko klasičnih koncerata mladih sinjskih glazbenika, virtuozni jazz nastupi na tvrđavi Kamičak, koji je kulisa i Kamičak Etno festivala, tradicionalni rock festival SARS, festival metal glazbe Nebesa metalFest te neizostavna i uvijek popularna klapska pjesma.

Nikako ne propustiti sjajni Sinjski sajam sela i opskrbiti se izvornim tradicijskim proizvodima, a na večeri folklora podsjetiti se starih vremena i dobrih običaja te svakako uroniti u povijesno-scenski spektakl Opsada Sinja 1715., ove godine s još upečatljivijim zvučnim i svjetlosnim efektima.

S radošću vas iščekujemo u viteškom Sinju!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?